duminică, 13 decembrie 2015

Surpriza imensa pe care ar putea sa o pregateasca Samsung! Ce se va intampla cu Galaxy S7! Primele imagini

Sunt cele mai realiste imagini de pana acum.
Samsung pregateste 3 telefoane pentru lansare la inceputul lui 2016 - Galaxy S7 de 5.1 inch, Galaxy S7 Plus de 6 inch si Galaxy S7 Edge. Cei de la OnLeaks si uSwitch au creat niste randari realiste cu viitorul flagship Samsung si au publicat un clip pe YouTube.
Telefonul este similar cu Galaxy S6, partile laterale par mai curbate. In randare nu se vede vreun slot pentru microSD, existand zvonuri ca acesta va reveni. De asemenea, nici USB Type-C.
In clip este Samsung Galaxy S7 Plus, ce are dimensiunile 163.32 x 82.01 x 7.82mm. Camera frontala a fost mutata in partea dreapta.
Samsung ar putea lansa noul flagship pe 21 februarie, cu o saptamana inainte de MWC.
UPDATE: @evleaks anunta ca Samsung va lansa, de fapt, 4 telefoane - pe langa cele 3 mentionate in articol, ar urma sa fie lansat si Galaxy S7 Edge Plus!

luni, 30 noiembrie 2015

iLikeIT. De ce este mai avantajos sa folosim limba romana in setarile telefoanelor si tabletelor


Cei mai multi dintre noi isi folosesc meniul telefonului sau calculatorul in limba engleza desi au la dispozitie si romana ca optiune
Ar fi o idee buna sa va schimbati obiceiul catre limba noastra pentru a va putea folosi gadgetul mai rapid si cu mai mult folos. George Buhnici vine la iLikeIT cu o lista de argumente in acest sens. Iar principalul motiv este ca sistemele precum Siri sau Cortana nu vor avea optiune in limba romana decat atunci cand va exista o cerere destul de mare in acest sens. Din pacate, insa, multi utilizatori din Romania isi folosesc device-urile intr-o limba straina – mai ales engleza – asa incat producatorii de tehnologie nu prea ne baga in seama.
Exista totusi si multe lucruri care se pot face in romana. Pe iPhone, daca treci la limba romana, este mai simplu sa ai acces la setari si sa cauti optiunile de care ai nevoie. Exista inclusiv dictare in limba romana – si foloseste chiar si diacriticile. Pentru Siri exista insa o problema, dat fiind ca nu stie decat engleza.
Acelasi lucru este valabil si pentru dispozitivele cu Android – cautarea setarilor e mult mai simpla in limba romana. Si pe Android functioneaza dictare cu vocea in limba romana. O optiune similara exista si pe desktop, pe dictation.io

ILikeIT. Black Friday, pe „rit american”. Banca de la noi care vine cu o promotie pe 27 noiembrie


Bine v-am regasit in ziua de Black Friday. Nu ne-am intors in timp, ci am ajuns exact in ziua in care restul planetei sarbatoreste ziua reducerilor cele mai mari din an
Unde vanam din nou chilipiruri, aflam de la George Buhnici, care a primit o multime de ponturi pe Internet. De pilda, de la romanii din Italia, care spun ca Unieuro exista promotii foarte bune – si toate produsele electronice sunt fara TVA.
Daca vreti mai degraba pantofi sau haine, Asos vine cu reducere de 20% la orice, Missguided are un „non-stop party shop” ia pe Sports Direct gasiti discount-uri chiar si de 80% - dar fiti cu mare grija la masuri. All Saints are discount-uri 30% doar azi.
La Amazon e Black Friday toata saptamana, insa e mai complicat cu livrarea. GoPro vine cu o oferta de prinderi la cumpararea unui Hero4, dar pretul acestei camere de actiune e destul de mare fata de alte magazine online, chiar si din Romania. NewEgg vine cu oale cu presiune la reduceri. Pentru jocuri, cel mai bine intrati pe CheapShark, unde gasiti cele mai bune oferte de pe Amazon, Steam, GamesRocket si alte magazine online de jocuri
Pe magazinul online al Microsoft este o oferta excelenta la laptop-uri. Iar BH are discount-uri excelente la produse Apple, dar si la cele cu Android.
La noi, Deliric face BF pe rit american in magazinul sau, porcporc. De asemenea, Orange are preturi bune la accesorii. Iar BRD propune reduceri pentru Black Friday, la fel si Raiffeisen, care vine cu oferte speciale la credite si carduri.

sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Kaspersky Lab: Numarul "mercenarilor" cibernetici va creste in 2016

Companiile trebuie sa fie tot mai atente la amenintarile cibernetice, care vor deveni mai sofisticate si mai greu de detectat.
Expertii Kaspersky Lab considera ca in 2016 vom vedea o schimbare semnificativa in metodele de spionaj cibernetic. In primul rand, va fi o schimbare dramatica in modul in care sunt structurate si operate amenintarile cibernetice de tip APT (Advanced Persistent Threat). 
Echipa de experti preconizeaza o scadere a atacurilor “persistente” si o crestere a programelor malware rezidente in memorie, fara fisier, care reduc urmele lasate asupra sistemului infectat si evita astfel, detectia.
“Pentru industria de securitate IT se anunta un alt an cu evenimente care ne pun la incercare”, a declarat Marco Preuss, Head of European Research Center, la Kaspersky Lab. “Credem ca, impartasind informatii si previziuni cu colegii nostri din industrie, precum si cu guvernul, cu institutii de aplicare a legii si cu organizatii din sectorul privat, impreuna vom reusi sa preintampinam obstacolele care ne asteapta
In plus, expertii constata o grija mai mica de a demonstra abilitati superioare in domeniul cibernetic, ceea ce se traduce printr-un accent mai mare pe rentabilitatea investitiei, care va dicta mare parte din procesul de luare a deciziilor de catre statul atacator. Prin urmare, se va vedea o crestere a refolosirii programelor deja existente, mai degraba decat investitii in noi programe de bootkit, rootkit si programe malware personalizate.
Pe termen mai lung, compania se asteapta la mai multi nou-veniti in peisajul APT. Va creste numarul “mercenarilor” cibernetici, pentru ca tot mai multe parti sunt interesate sa obtina castiguri din atacuri online. Este de asteptat ca acestia sa-si ofere expertiza in domeniul atacurilor oricui dispus sa plateasca si sa vanda tertilor interesati acces digital la informatii despre victime cunoscute, ceea ce poate fi denumita o oferta  tip “serviciu de acces la informatii”.
Amenintarile pentru utilizatori vor creste, de asemenea, in complexitate. Potrivit expertilor, atacurile de tip ransomware (care urmaresc sa solicite o rascumparare) se vor dezvolta cu troieni bancari si vor ajunge si in alte zone, cum ar fi dispozitivele cu OS X. Acestea sunt detinute, de regula, de persoane cu o situatie materiala mai buna si sunt, prin urmare, tinte mai attractive, alaturi de dispozitivele mobile si electrocasnicele inteligente, conectate la Internet. 
Infractorii cibernetici cauta in permanenta noi modalitati de a-si determina victimele sa plateasca. Astfel, sisteme alternative de plata ca ApplePay si AndroidPay, precum si bursele vor deveni tot mai des tinte pentru atacuri cibernetice financiare. 
In 2015, expertii Kasperksy Lab au constatat o crestere a fenomenului de DOXing, care presupune atacuri de expunere in public si santaj, pentru ca toata lumea, de la hackeri activisti la state, a adoptat metoda dezvaluirii de fotografii personale, informatii, liste de clienti si coduri, pentru a-si umili victimele. Din pacate, compania se asteapta ca aceasta practica sa creasca exponential in 2016.
Pentru a minimiza riscurile care le pot expune la atacuri cibernetice pe viitor, companiile ar trebui sa creeze si sa puna in practica o strategie de securitate completa. Este foarte important ca personalul sa fie educat in chestiuni de securitate informatica, iar compania sa aiba implementata o protectie endpoint pe mai multe niveluri, inclusiv pe toate elementele de infrastructura.
De asemenea, trebuie sa fie rezolvate vulnerabilitatile, sa fie avute in vedere dispozitivele mobile si sa se cripteze comunicatiile si informatiile importante. Companiile cu riscuri mari de a se confrunta cu atacuri cibernetice ar trebui sa ia in calcul crearea unui centru dedicat operatiunilor de securitate.
Persoanele fizice ar trebui sa investeasca intr-o solutie de securitate solida pentru toate dispozitivele si sa utilizeze criptarea mesajelor. Cu toate acestea, nimeni nu ar trebui sa se bazeze exclusiv pe tehnologie. Studierea elementelor de baza ale securitatii cibernetice si explorarea optiunilor aduse de solutia de protectie pot sa ii salveze pe utilizatori de numeroase incidente.
In plus, avand in vedere ca o parte tot mai mare din vietile noastre este expusa online, este recomandat ca utilizatorii sa-si revizuiasca comportamentul din lumea virtuala, pentru ca, odata ce informatia este uploadata, ramane online pentru totdeauna si poate fi folosita impotriva lor sau a companiei pe care o reprezinta

joi, 27 august 2015

Tara unde jumatate din populatie lucreaza part-time. Este mereu in topul celor mai fericite state din lume

Munca part-time si sportul sunt principalele doua motive pentru care Olanda este una dintre cele mai fericite tari din lume, scrie The Independent

Olanda se afla in mod constant in topul celor mai fericite state din lume, iar cele mai recente statistici scot in evidenta stuctura sistemului de lucru ca principal motiv.
26,8% dintre barbatii din Olanda si 76,6% dintre femei de varsta adulta petrec mai putin de 36 de ore pe saptamana la serviciu.
Spre comparatie, putin peste 10% dintre barbatii britanici si undeva la 40% dintre britanice lucreaza part-time in Regat.
In timp ce diferentierile care se fac la locul de munca intre femei si barbati sunt considerate invechite de multi, Olanda tocmai a aprobat o lege care permite femeilor sa-si reduca numarul orelor de munca fara repercursiuni din partea angajatorilor.
De asemenea, in Olanda foarte multi oameni fac sport, tara fiind pe locul 1 la acest capitol in randul statelor UE. Sondajele arata ca cele mai multe persoane au activitati sportive de patru ori pe saptamana

Barcelona, la un pas sa devina primul mare oras spaniol condus de "indignati". Colau: Aici sunt in circulatie multi bani, dar diferenta dintre 10% cei mai bogati si cei mai saraci a crescut cu 40%

Barcelona, una dintre destinatiile preferate ale turistilor din Europa, ar putea deveni primul mare oras spaniol condus de "indignati", dupa alegerile municipale de duminica. O campanie electorala in care dificultatile sociale au prevalat asupra altor subiecte mobilizatoare pentru catalani, precum independenta, transmite AFP.

Reunind mai multe partide de extrema stanga, intre care si tanara formatiune antiliberala Podemos, lista "Barcelona in Comun" este favorita la alegeri.
"Putem castiga Barcelona, varful de lance al unei schimbari democratice in Spania si in sudul Europei", a declarat Ada Colau, aflata pe prima pozitie pe lista acestei coalitii provenite din miscarea "indignatilor" care a luat nastere in mai 2011 in Spania. 
O activista de 41 de ani, Colau nu are multa experienta in politica insa implicarea intr-o asociatie pentru apararea micilor proprietari si chiriasi care risca sa fie evacuati i-a adus celebritatea. 
Daca va reusi sa castige primaria, condusa din 2011 de nationalistul si conservatorul Xavier Trias din partidul CiU, Ada Colau promite sa abordeze"'urgenta sociala" care afecteaza al doilea oras ca marime din tara cu 1,6 milioane de locuitori, problema celor 107.000 de someri ai sai si populatia aflata in pragul saraciei, reprezentand o treime dintre locuitori. 
Programul sau: transformarea apartamentelor vacante in locuinte sociale, introducerea unui venit minim de 600 de euro pentru familiile sarace, fortarea companiilor sa reduca pretul la apa, gaze si electricitate. 
Oponentii sai o acuza insa de populism. Ei mentioneaza de asemenea legaturile aliatului sau Podemos cu Venezuela. Mai moderat, Xavier Trias afirma ca programul ei va incetini activitatea economica. 
"Barcelona este un oras bogat, unde se afla in circulatie multi bani, insa in ultimii patru ani diferenta dintre 10% cei mai bogati si cei mai saraci a crescut cu 40%. Un oras cu atat de multe inegalitati poate fi divizat, conflictele si insecuritatea pot aparea", sustine Ada Colau.

45 de etaje, 10.000 de dormitoare, 70 de restaurante si o investitie de 3,6 mld. dolari. Cel mai mare hotel din lume se deschide in mijlocul desertului

Arabia Saudita va avea cel mai mare hotel din lume, cu 45 de etaje, 10.000 de dormitoare si 70 de restaurante. Abraj Kudai le va oferi turistilor un lux de neinchipuit in mijlocul desertului.

Conceput din punct de vedere arhitectural ca o fortareata traditionala de desert, hotelul pare sa fie desprins direct din desenele Disney.
Abraj Kudai va avea dimensiunile unui oras, doar ca va fi de 5 stele. Acesta va avea statii de autobuze, zone de restaurante, mall si o sala de festivitati extravaganta. Abraj Kudai va avea si cinci etaje rezervate familiei regala saudite.
Costurile pentru construirea acestui hotel se ridica la 3,6 miliarde de dolari, iar printre finantatori se numara si ministrul de finante al Arabiei Saudite

Nobilii italieni au ramas fara bani. Isi deschid palatele de sute de ani turistilor, pentru a-si suplimenta veniturile

Aristocratii din nordul Italiei isi deschid usile palatelor pentru turisti. Este prima data cand strainii sunt invitati sa cineze si in unele cazuri sa se cazeze in castelele vechi de sute de ani, ce servesc drept resedinta pentru nobilimea italiana

Veniturile din turism ar oferi o gura de oxigen mult ravnita de aristocratii sufocati de cheltuielile necesare intretinerii grandioaselor proprietati.
Intr-un decor ce incearca sa aminteasca de maretia vechii aristocratii italiene, traieste familia Roero: contele, contesa, cele trei fiice ale lor si doi catei. Pentru a face fata cheltuielilor, la inceputul lunii, cei doi soti au decis sa includa castelul din secolul al 14-lea mostenit in programul "Welcome to the Castle", ce ii incurajeaza pe turistii locali sau straini sa isi petreaca macar cateva zile pe o proprietate incarcata de istorie. Vizitatorii nu s-au lasat asteptati.
Contele Aimone Roero di Monticello: "Ma uimesc mereu reactiile oamenilor atunci cand isi dau seama ca exista viata in interiorul castelului. Probabil se gandesc la el ca la un simplu monument."

Si castelul de Pralormo asteapta vizitatori. Mareata constructie dateaza din secolul al 12-lea si se afla in familia contelui Filipo Beraudo de cinci secole. Stapanul castelului spera sa ii vrajeasca pe turisti cu gradina sa in care a plantat 80.000 de lalele.
Castelul Malabaila din Canale le ofera turistilor cazare, mese festive si ocazia de a vizita podgoriile sale, unde sunt produse 9 soiuri de vin, exportate cu succes in Statele Unite si Japonia.
40 de proprietati au fost incluse in programul "Welcome to the Castle", ce se deruleaza pe perioada Expozitiei Mondiale de la Milano, adica din mai pana la finalul lunii octombrie

"El Celler de Can Roca", cel mai bun restaurant din lume in 2015. In culisele unei afaceri de familie de 3 stele Michelin

Restaurantul spaniol "El Celler de Can Roca" a fost desemnat saptamana aceasta, la Londra, cel mai bun din lume in clasamentul 50 Best.

Restaurantul fratilor Roca a mai obtinut acest titlu in 2013.
"El Celler de Can Roca" din Girona (nord-estul Spaniei), trei stele in ghidul Michelin, ii succede astfel restaurantului "Noma" al lui Rene Redzepi, care functioneaza intr-un depozit maritim renovat din Copenhaga.
In bucataria "El Celler de Can Roca", unde trei frati lucreaza impreuna de 18 ani, se amesteca traditie si modernitatea. Joan (, in care bucatar-sef), Jordi (patiser) si Josep (somelier sef) s-au format in micul restaurant-bar al parintilor. 
Acest "barometru anual al gustului gastronomic" a dobandit o notorietate si o influenta in crestere de la lansarea sa in 2002. Cine figureaza in clasament poate fi sigur ca va avea mai multe rezervari, subliniaza organizatorii. 
Clasamentul celor mai bune 50 de restaurante din lume se bazeaza pe alegerile unui juriu de 972 de "experti independenti" (chefi, patroni de restaurante, autori de retete culinare si degustatori experimentati) din 27 de regiuni. 
Conducerea si personalul restaurantului spaniol El Celler de Can Roca vor incepe in august un turneu international. Timp de cinci saptamani, fratii Roca isi vor inchide restaurantul din Girona si vor parcurge 48.000 km cu cei 40 de colaboratori ai lor. Prima etapa va fi la Buenos Aires, urmeaza apoi orasele americane Miami, Birmingham si Houston, schimband apoi continentul pentru Istanbul.
"Obiectivul nostru este cu adevarat ambitios. Suntem multumiti dar si constienti de imensa responsabilitate in privinta acestei provocari pe care am conceput-o cu fratii mei drept omagiu adus unor bucatarii extraordinare si, in acelasi timp, atat de diferite", a declarat Joan Roca

200 de oameni controleaza 3,2 trilioane dolari. Aproape jumatate din averile mari ale lumii, detinute de persoane de peste 70 de ani

Cine vrea sa fie bogat, trebuie sa fie rabdator, dupa cum arata Indexul Miliardarilor realizat de Bloomberg. Mai mult de 40% din cele 3,2 trilioane de dolari controlate de cei mai bogati 200 de oameni din lume apartin unor persoane de peste 70 de ani. Miliardarii sub 40 de ani detin doar 2% din aceasta suma.

Doi dintre tinerii miliardari, Mark Zuckerberg si Dustin Moskovitz, ambii in varsta de 31 de ani, si-au cladit averea prin intermediul Facebook. 
Exista si sase miliardari cu varsta de peste 90 de ani, care detin impreuna un total de 110 miliarde dolari sau 3% din averea combinata a grupului mai mare. 
UBS Group si PwC au subliniat problema imbatranirii celor mai bogati oameni din lume in raportul lor pe 2015, referitor la miliardarii lumii, transmite Agerpres. Cele doua companii atrag atentia ca doua treimi dintre cei cu averile cele mai mari sunt "pe punctul de a-si transfera avutia" si se confrunta cu decizia de a-si alege mostenitorii.

Testele ADN vor determina succesul sau esecul oamenilor de afaceri. Eurochambres: Interesant, va impulsiona spiritul antreprenorial in Europa

Succesul sau esecul oamenilor de afaceri europeni va fi determinat prin studierea codului lor genetic, relateaza EFE

Presedintele "Entreps", Joaquín Boston, spune ca proiectul organizatiei va permite analizarea ADN-ul oamenilor de afaceri din fiecare tara, cu ajutorul unui instrument verificat.
Va fi studiat codul genetic a 10.000 de intreprinzatori din 28 de tari ale UE. Comportamentul, experienta, capacitatea alfanumerica sau de comunicare vor fi luate in calcul.
"In urmatoarele sase luni vom demara testele iar dupa doi ani vom putea executa planul (...) Depinde insa de ajutorul UE si de fondurile alocate", a precizat Boston, transmite Agerpres.
Oamenii de afaceri europeni si cei din SUA sau Israel, de exemplu, vor fi comparati mai usor, se poate afla care sunt cei mai inovatori.
Secretarul Eurochambres, Arnaldo Abruzzini, a calificat proiectul drept"interesant, deoarece este unul dintre elementele care stau la baza impulsionarii spiritului antreprenorial in Europa"
"Cat timp vom putea produce noi oameni de afaceri in Europa, vom crea un mediu de afaceri care va fi mai productiv pentru o economie bogata si sanatoasa", a subliniat el

Dino Parc, cel mai mare parc de dinozauri din sud-estul Europei, s-a deschis la Rasnov. Pretul biletelor

Cel mai nou parc de dinozauri din intreaga Europa, aflat la o distanta de 200 m de Cetatea Rasnov, Dino Parc, s-a deschis joi. Are o suprafata de 1,4 ha si gazduieste un numar de 45 de dinozauri, cel mai mare de 22,4 metri lungime si 20 de metri inaltime, iar cel mai mic de doar 30 de centimetri

Pe langa dinozauri, in parc se mai gasesc casute construite in arbori, la nivelul coronamentului, in care se vor desfasura activitati educative pentru copii cum ar fi desenat, sculptat, pictat, trasee de catarare pentru copii printre copaci, un vulcan care scoate fum, si in acelasi timp, pe o platforma amplasata la baza acestuia, este simulat un cutremur.
De asemenea, un centru de receptie, o cladire multifunctionala cu locuri de joaca, terase, un muzeu in care sunt expuse schelete de dinozauri, inclusiv un schelet de dinozaur romanesc, un cinematograf unde vor rula filme documentare si filme la moda, noi aparitii in domeniu, magazine de suveniruri.
Dinozaurii pot fi admirati de pe niste alei pietruite care fac inconjurul parcului.
"Suntem fericiti sa deschidem cel mai mare parc de dinozauri din sud-estul Europei si cel mai nou din intreaga Europa, un proiect inedit care va sprijini puternic turismul in zona Brasov-Rasnov. Dinozaurii expusi in parc sunt foarte bine facuti, certificati stiintific de catre cele mai inalte foruri paleontologice. Sunt asezati in mediul lor natural pentru ca aici avem o padure cvasi-virgina deosebit de pitoreasca. Vizitatorii vor vedea dinozauri asezati in apa pentru ca sunt cei de apa, zburatori, care se afla in arbori sau pradatori, care ii pandesc pe cei ierbivori. Este un proiect ambitios care s-a dezvoltat in numai un an de zile. Este adevarat ca mai avem foarte putine lucruri de pus la punct in acest parc, de aceea spunem ca 95% este finalizat, dar de vineri poate fi vizitat. Speram sa atragem un numar cat mai mare de turisti interesati sa vada ceva care nu mai exista in acest moment in Romania", a declarat Adrian Apostu, managerul de proiect, potrivit Agerpres.
"Parcul cu dinozauri este un proiect care alaturi de Cetatea Rasnov, vizitata anul trecut de 240.000 de turisti, Pestera din Valea Cetatii, liftul pe plan inclinat cu cremaliera pentru transportul turistilor la Cetate, care va fi gata la sfarsitul lunii iunie, Complexul Olimpic de Sarituri cu Schiurile de pe Valea Carbunarii, centrul istoric al orasului care este in lucru, intregeste oferta turistica a orasului nostru. Toate aceste obiective ii vor face pe turisti sa ramana cateva zile la Rasnov pentru a le vedea. De altfel, este un concept integrat pe care noi rasnovenii l-am oferit din punct de vedere al agrementului, tuturor turistilor care se afla pentru cateva zile la Rasnov, dar si celor care sunt cazati la Bran-Moieciu, Poiana Brasov sau Predeal", a afirmat si primarul Rasnovului, Adrian Vestea, extrem de bucuros ca proiectul a prins contur.
El si-a exprimat increderea ca in urmatorii doi ani Rasnovul va depasi un numar de 400.000 de turisti anual.
"Rasnovul organizeaza in sezonul estival foarte multe evenimente culturale nationale si internationale, alaturi de cele sportive. Daca anul trecut ne-au vizitat orasul aproape 300.000 de turisti din tara si din strainatate, am convingerea ca in urmatorii doi ani vom depasi numarul de 400.000, cand si restaurarea Cetatii va fi gata si centrul istoric de asemenea. Sunt convins ca de la an la an Rasnovul va atrage tot mai multi turisti, tocmai pentru ca am mizat pe aceasta carte a turismului, orasul s-a dezvoltat, iar de la 100 de locuri de cazare in anul 2004, am ajuns in prezent la peste 2.500. Majoritatea proiectelor au fost realizate cu fonduri europene, fonduri norvegiene si in continuare vom merge pe aceasta directie pentru ca se pot realiza foarte multe lucruri", a mai spus edilul. 
Dino Park Rasnov este un proiect de 5 milioane de euro, finantat din fonduri europene prin POR 2007-2013, din care 70% finantare europeana si 30% fonduri proprii.
Terenul pe care s-a construit parcul a fost concesionat de primaria Rasnov pentru o perioada de 49 de ani.
Parcul este deschis vizitatorilor in fiecare zi intre orele 9,30-20,00, iar pretul unui bilet este de 28 de lei pentru adulti si 22 de lei pentru copii. Gratuitate au doar copiii cu varsta sub trei ani

Cel mai scump oras din lume pentru expati. Unde e Bucurestiul in topul mondial

Orase din Europa, Africa si Asia domina topul celor mai scumpe orase pentru expati. Cele din Europa Centrala si de Est au scazut in clasament ca urmare a deprecierii monedelor locale fata de dolarul american. Bucurestiul a trecut de pe 169 in 2014 pe locul 178 in 2015, potrivit studiului Cost of Living 2015, realizat de Mercer

Locul 1 este ocupat, pentru al treilea an consecutiv, de Luanda, capitala Angolei. Nu este un oras perceput scump, insa bunurile importate si conditiile de siguranta si confort pentru expati sunt disponibile numai la preturi ridicate. 
Trei orase europene se afla in top 10 cele mai scumpe orase pentru expati. Zurich (3), cel mai scump oraș european, este urmat de Geneva (5) si de Berna (9). Elvetia ramane una dintre cele mai scumpe tari pentru expatriati, ca urmare a cresterii majore a francului elvetian fata de euro. 
Orasele din Europa de Vest, in afara de cele din Marea Britanie, au scazut in clasament, mai ales din cauza slabirii monedelor locale fata de dolarul american.
Londra a ramas pe 12, Aberdeen (82) si Birmingham (80) urca in clasament.
Paris (46), Viena (56) si Roma (59) au scazut cu 19, cu 24 si, respectiv 28 de locuri.
Munchen (87), Frankfurt (98) si Berlin (106) au scazut semnificativ, precum si Dusselforf (114) si Hamburg (124). 
"In ciuda cresterii moderate a preturilor in cele mai multe dintre orasele europene, monedele din Europa s-au depreciat fata de dolarul american, ceea ce a facut ca orasele din vestul Europei sa mearga in josul clasamentului. In plus, si alti factori precum economia zonei euro, scaderea ratelor dobanzilor si cresterea somajului au avut un impact in aceste orase", arata studiul.
Cele mai multe orase din Europa de Est si Centrala au scazut de asemenea in top. Praga (142), Budapesta (170) si Minsk (200) au scazut cu 50, cu 35 si, respectiv, cu 9 locuri, cu toate ca pretul chiriilor s-a mentinut in aceste localitati. Sofia si Belgradul urmeaza trendul si ajung pe pozitia 187, respectiv 196, ramanand in continuare mai ieftine decat Bucurestiul. Varsovia are si ea scadere a costurilor de intretinere si ajunge pe 175, de pe pozitia 142, in 2014. 
"Pe masura ce economia mondiala devine din ce in ce mai interconectata, 75% dintre companii se asteapta ca numarul angajatilor expatriati sa ramana stabil sau sa creasca in urmatorii doi ani pentru a raspunde nevoilor de business", a declarat Ilya Bonic, presedinte si partener senior, Mercer Talent.  
Moscova (50) si St. Petersburg (152) au scazut cu 41, respectiv 117 poziții, ca urmare a deprecierii semnificative a rublei rusesti fata de dolarul american, scaderii pretului petrolului, dar si lipsei de incredere in moneda proprie dupa ce tarile vestice i-au impus Rusiei sanctiuni. 
Tel Aviv (18) este si in acest an cel mai scump oras din Orientul Mijlociu, urmat de Dubai (23), Abu Dhabi (33) și Beirut (44), toate dintre acestea urcand in clasament in acest an.
"Multe monede din Orientul Mijlociu sunt ancorate de dolarul american, ceea ce a impins in sus orasele in clasament. Cresterea abrupta a costurilor chiriei pentru expatriati, in special in Abu Dhabi si in Dubai, a contribuit de asemenea la urcarea oraselor in clasament ", a declarant Constantin-Metral. 
Orasele din SUA au urcat masiv pe scara celor mai scumpe din lume, datorita aprecierii dolarului american.
In timp ce New York (16), orasul cel mai bine pozitionat din regiune, si-a pastrat acelasi loc ca anul trecut, orase de pe coasta de vest, inclusiv Los Angeles (36) sși Seattle (106) au urcat 26, respectiv, 27 de locuri. Cleveland (133) și Winston Salem (157) sunt cele mai ieftine orase pentru expati din SUA.  
Nathalie Constantin-Metral, Principal Mercer: "Cresterea zdrobitoare in clasament a oraselor din SUA din acest an se datoreaza fara indoiala puterii dolarului american raportat la celelalte monede din intreaga lume." 
In America de Sud, Buenos Aires este cel mai scump oras, urcand 67 de locuri si ocupand in acest an pozitia 19.

Top 10 cele mai scumpe orase pentru expati 
1. Luanda
2. Hong
3. Zurich
4. Singapore
5. Geneva 
6. Shanghai
7. Beijing
8. Seul
9. Berna 
10. N'Djamena. 
Top 3 cele mai ieftine orase pentru expati 
1. Biskek, capitala Kirghiztanului
2.  Windhoek, capitala Namibiei
3. Karachi, Pakistan. 

Orasul New York este folosit drept referinta in acest studiu, astfel ca toate celelalte sunt comparate cu acesta. Miscarile valutare sunt masurate fata de dolarul american

Destinatia de vacanta nr. 1, in 2015, in Europa. Care este tara preferata pentru city-breakuri sau cea mai recomandata pentru concedii lungi

Italia este destinatia preferata din Europa, la nivel mondial, pentru city break-uri. Turistii din intreaga lume i-au dat cele mai bune recomandari.

Dupa Italia, la diferenta foarte mica, se afla insulele din Grecia si Finlanda. Topul destinatiilor pentru sejururi de maximum trei zile este completat de Austria, Portugalia, Cehia, Irlanda, Spania, Franta si Olanda. 
Romania e pe locul 23, inaintea Muntenegru si Bulgaria, arata The Global Tourism Monitor. Cei care au ales tara noastra spun ca punctele tari sunt obiectivele turistice si experientele turistice noi si doar intr-o mica masura cunoasterea culturii locale.
Cea mai recomandata destinatie din Europa pentru vacante de lunga durata este Norvegia, urmata de Suedia si Austria. Romania se afla pe 24, urmata de Ungaria, Finlanda si Bulgaria.
Cea mai putin apreciata destinatie, atat pentru city break-uri, cat si pentru vacante lungi, este Ucraina. 
Unde vor turistii sa mearga in vacanta in 2015
Spania e destinatia preferata de vacanta, din Europa, in 2015. Italia, Franta, Grecia, Marea Britanie, Austria, Turcia, Croatia, Belgia, Cehia ocupa urmatoarele pozitii.
Bulgaria are un scor mai mic decat Romania la recomandarile turistilor care au vizitat aceasta tara, dar la nivel de marketing turistic situatia se inverseaza. Bulgaria este mai bine promovata decat Romania.
Doar 1% dintre turistii straini iau in considerare petrecerea vacantei in Romania in 2015.

Milionarii controleaza 41% din avutia lumii: 164.000 mld. dolari. Tara unde numarul lor a crescut cu 49% in doar un an si va ajunge cea mai puternica

17 milioane de milionari existau anul trecut la nivel mondial, in crestere de la 15 milioane in 2013. Ei controleaza in prezent 41% din avutia privata mondiala, in valoare de 164.000 de miliarde dolari, iar in 2019 vor ajunge sa controleze aproape 50%, arata un studiul Global Wealth 2015, publicat de Boston Consulting Group.

De departe, SUA are cel mai mare numar de milionari, in crestere cu 4,7% pana la 6,9 milioane de persoane.
Pe doi e China, cu 3,6 milioane de milionari, in crestere cu 49% fata de 2,4 milioane de milionari in 2013. Ceea ce inseamna ca a doua economie a lumii a fost responsabila pentru mai mult de jumatate din cele doua milioane de noi milionari aparuti anul trecut.
Topul este completat de Japonia (1,1 milioane milionari), Marea Britanie (731.000), Elvetia (461.000), Canada (418.000) si Germania (350.000). 
"Peste zece ani, totalul averilor private va fi mai mare in China decat in SUA", avertizeaza Brent Beardley, unul dintre autorii studiului. 
Regiunea Asia-Pacific (excluzand Japonia) a devansat Europa si a devenit a doua regiune a lumii, dupa America de Nord, in ceea ce priveste ansamblul averilor private. In timp ce in Europa acestea au crescut cu mai putin de 3.000 de miliarde, pana la 42.500 de miliarde de dolari, in Asia-Pacific au crescut la peste 47.000 de miliarde de dolari anul trecut de la 36.500 miliarde de dolari in 2013.
Pe primul loc e America de Nord, aici averile private cumulate se ridica la 51.000 de miliarde de dolari.
In 2016 insa, BCG estimeaza ca Asia-Pacific va avea averi private cumulate de 57.000 de miliarde de dolari, fata de 56.000 in America de Nord. 
Milionari = gospodariile cu active in valoare de un milion de dolari. BCG ia in calcul numerarul, depozitele, actiunile si alte active detinute de persoanele fizice dar exclude afacerile, proprietatile imobiliare si bunurile de lux

sâmbătă, 22 august 2015

Ucraina, la un pas de intrarea in incapacitate de plata

Dupa cinci luni de negocieri dure, Kievul si creditorii privati ai Ucrainei mai au doar cateva zile pentru a ajunge la un acord pentru restructurarea datoriei publice si evitarea intrarii tarii in incapacitate de plata.

O usurare a poverii datoriei este considerata cruciala pentru Ucraina afectata de o profunda criza economica, pierderea Crimeei si 16 luni de razboi cu separatistii prorusi din estul industrial care au provocat decesul a peste 6.800 de persoane, transmite AFP, preluata de Agerpres.
Ucraina, tara a carei datoriei a explodat dupa devalorizarea record a monedei nationale (70% in raport cu dolarul anul trecut), trebuie sa ramburseze 60 de milioane de dolari pe 23 august, dar mai ales 500 de milioane de dolari in 23 septembrie.
Orice modificare a conditiilor de rambursare trebuie aprobata de creditori cel putin cu 21 de zile inainte. In aceste conditii, un acord cu principalii creditori privati, fondul Franklin Templeton si alte trei institutii financiare, trebuie sa fie convenit in urmatoarele zile. 
Fosta republica sovietica a obtinut un plan de ajutor de 40 miliarde dolari pe patru ani din partea aliatilor sai occidentali, in frunte cu FMI, insa acest sprijin include un efort de 15,3 miliarde de dolari care trebuie acceptat de creditorii privati ai Kievului. 
Principalii patru creditori privati, care impreuna detin 8,9 miliarde de dolari din datoria publica a Ucrainei, au respins propunerile Kievului, vizand o stergere cu 40% a datoriei, si in schimb au propus o stergere de 5 pana la 10%, insotita de unele conditii stricte.
Creditorii privati sustin ca economia ucraineana, care a inregistrat o contractie de 6,8% in 2014, si ar urma sa se contracte si in acest an, are toate sansele sa isi revina rapid, ceea ce ar permite autoritatilor de la Kiev sa-si ramburseze datoriile. 
Ministrul ucrainean de Finante, Natalia Yaresko, s-a deplasat personal saptamana trecuta la San Francisco pentru faza finala a negocierilor, fara a putea ajunge insa la un acord.
Yaresko a avertizat ca in lipsa unui acord, Ucraina va putea introduce un moratoriu cu privire la plata datoriei. Atat FMI cat si autoritatile de la Washington fac presiuni asupra creditorilor privati pentru ca acestia sa accepte sa ajute Kievul, insa parametrii unui compromis nu au fost insa stabiliti.

Pentru Evghenia Sleptsova, de la institutul de cercetare Oxford Economics, o eventuala solutie ar putea prevedea o stergere de 35% si prelungirea cu opt ani a perioadei de rambursare a datoriei.

luni, 17 august 2015

Noul show al lui Dan Negru la Antena 1 se va numi Șerif de Romania

Dan Negru va fi Șerif de România. Acesta este show-ul cu vedete pe care realizatorul îl pregătește pentru această toamnă și despre care paginademedia.ro a scris în urmă cu două săptămâni, în premieră, AICI. Producția, care este un adventure reality show, va fi lansată după jumătatea lunii octombrie, potrivit informațiilor paginademedia.ro.


Șerif de România va avea în jur de 14 – 15 episoade ce vor fi filmate în mai multe zone din România: Bucegi, Delta, Maramureș, nordul Moldovei și zona Rucăr-Bran.

Cine vor fi vedete care vor apărea în primul sezon: Natalia Mateuț, CRBL, Andreea Tonciu, Giani Chiriță, Paula Chirilă, Andrei Duban, Surorile Bambi, Ionuț Atodiresei, Rona Hartner, Vladimir Drăghia și Andrei Ștefănescu de la trupa Alb și Negu.

În ce constă formatul?

– Vedetele participante sunt împărțite în echipe și vor avea de depășit probe în diverse locuri din țară.

– Pe durata filmărilor (care se vor întinde pe o lună și jumătate-două), vedetele vor locui împreună.

– Pe parcursul probelor, vedetele vor fi transportate în locurile respective și lăsate să-ți îndeplinească “misiunea”.

– În fiecare ediție, sunt eliminați unul-doi participanți care au influențat eșecul echipei învinse.

Șeful Pro TV Aleksandras Cesnavicius despre rezultatele modeste din această vară

Șeful Pro TV, Aleksandras Cesnavicius, a vorbit într-un interviu pentru HotNews despre evoluția slabă a unor emisiuni lansate de post în această vară, despre pierderea poziției de lider a postului TV la nivel național, precum și despre prezența la emisiunea La Măruță a fetei agresate din Vaslui.


Cesnavicius spune in interviu ca pentru Pro TV singurul target relevant este cel comercial si atentia maxima este data orelor de maxima audienta, că stația “are curajul să încerce noi formate (…) și să le ajusteze când nu funcționează”. Și, întrebat cum se mai diferențiază Pro TV de Antena 1, în condițiile în care strategia de conținut a ambelor se bazează pe aceleași lucruri – divertisment, vedete și producții locale – el vorbește despre creativitate, inovație și îndrăzneală.

Din interviul publicat de HotNews:

Rep.: In iulie, pe target national – intreaga zi, Pro TV a fost depasit de Antena 1, conform masuratorilor de audienta ARMA/Kantar. Cum explica Pro TV situatia? Si ce insemnatate da Pro TV faptului ca a pierdut, in ultima luna, leadership-ul pe target national/whole day?

Aleksandras Cesnavicius: Pentru noi, singurul target relevant de care tinem cont este cel comercial – oameni de 18-49 de ani din zone urbane. Totodata, ne concentram asupra prime time (n.red: intervalul de maxima audienta, seara), cand ii gasim pe telespectatorii cei mai activi si care este destinatia publicitatii. Pro TV este fara indoiala lider in prime time pe toate categoriile de public, iar distanta in fata concurentei a crescut cu 11% fata de anul trecut, in lunile de vara iunie si iulie, anume de la 45% in 2014 la 56% anul acesta. Grupul Pro TV o duce mai bine decat anul trecut si mai bine decat concurenta, iar Pro TV este si va fi statia-lider pe piata romaneasca de televiziune.

Rep.: Lansarile recente ale Pro TV – Vine Cheful, Super Trip, Ce spun romanii (dar si emisiunea “clasica” La Maruta), Vorbeste lumea – au avut debuturi sau editii in sir foarte slabe ca audienta. Cum se explica aceasta politica neobisnuita pentru Pro TV, de “experimentare” cu diverse formate, politica pastrata in pofida rateurilor constante?

A.C.: Pro TV are curajul sa incerce noi formate, sa aduca utilizatorilor programe noi si sa le ajusteze atunci cand acestea nu functioneaza. Cred ca ar fi o greseala sa nu inovezi, mai ales cand esti lider de piata si ai nevoie sa te reinventezi constant, sa impui noi tendinte si sa iti rasplatesti telespectatorii cu un continut nou.

Pro TV a pastrat calitatea formatelor de tip blockbuster, aducand in acelasi timp valoare adaugata pe care sa o simta audienta si care sa ofere o experienta mai buna in fata televizorului. Dar nu neglijam viitorul, ci cautam urmatoarea inovatie. Una dintre directiile noastre strategice este sa intarim sloturile programului din timpul zilei, iar echipa noastra cauta noi emisiuni hit, mai mult sau mai putin ample, care sa ne intareasca pozitia de lider pe toate segmentele zilei.

Rep.: Ca manager, sunteti de acord cu acest tip de continut – ca victima unui viol sa fie prezentata pe post?

A.C.: Ca om, am toleranta zero la abuzurile de orice fel. Ca manager, vad faptele si contextul si inteleg legitimitatea unei abordari jurnalistice.

Curajul unei tinere de a aparea in public, dupa un eveniment tragic, ar trebui receptat de catre public drept o invatatura: o experienta nefericita nu este capatul drumului si comunitatea poate sa te sprijine. Sunt exemple internationale puternice de femei puternice precum Ashley Judd, Teri Hatcher, Madonna, Oprah Winfrey sau Mary J. Blige care au vorbit public, pe fata, despre faptul ca au fost abuzate si care le-au motivat pe mii de alte femei sa iasa si sa-si spuna povestea.

Ne-am dori ca publicul din Romania sa-si uneasca mai degraba fortele si sa manifeste sprijin pentru victimele abuzurilor si pentru familiile acestora si mai putin sa dezbata vinovatii.

Rep.: A fost/va fi sanctionat Catalin Maruta in legatura cu acest caz?
A.C.: Echipa implicata nu a facut nicio greseala profesionala, au urmat procedura si detine toate dovezile in acest sens. Judecand moral sau etic aceasta situatie, nu putem invinovati pe nimeni ca a decis sa ofere, la cererea victimei, platforma publica de a vorbi.
- See more at: http://www.paginademedia.ro/2015/08/las-fierbinti-continua-in-toamna-cu-sezonul-opt/#sthash.Se7dft85.dpuf

Las Fierbinți continuă în toamnă cu sezonul opt. Au început filmările

Serialul Las Fierbinți continuă pe Pro TV cu un nou sezon, în această toamnă. Filmările au început deja săptămâna trecută, în Fierbinți. Sezonul din toamnă este al optulea difuzat de Pro TV.


„Ne-am întors la treabă cu forțe noi și hotărâți să rupem din nou audiențele în această toamnă! Toată echipa e motivată, scenariile sunt geniale, vremea ține cu noi, deci sunt toate condițiile să ne ținem de cuvânt și să aducem telespectatorilor un sezon spectaculos Las Fierbinți”, a declarat Dragoș Buliga, regizorul serialului.

Potrivit oficialilor Pro TV, pe targetul comercial, Las Fierbinți este singurul serial cu 100% leadership în cele 99 de episoade difuzate în cele șapte sezoane. Pe acest segment, sezonul 7, difuzat între 11 martie și 28 mai 2015, a fost cel mai bun sezon dintre toate cele difuzate, audiența medie înregistrată la nivelul publicului comercial fiind de 12.5 puncte de rating și 28.4% share.

Și reluarea serialului face audiențe bune. În lunile iunie și iulie, cu reluări, Las Fierbinți a fost cel mai urmărit serial de pe posturile TV.

Ca în toate seriile de până acum, scenariul este semnat de Mimi Brănescu. Într-un interviu acordat Paginademedia.ro anul trecut, Mimi Brănescu a povestit cum rolul Celentano trebuia să fie al lui Mărgineanu, nu al lui Adrian Văncică, dar și cum după sezonul șase a fost la un pas să nu mai scrie pentru serial.
Serialul Las Fierbinți continuă pe Pro TV cu un nou sezon, în această toamnă. Filmările au început deja săptămâna trecută, în Fierbinți. Sezonul din toamnă este al optulea difuzat de Pro TV - See more at: http://www.paginademedia.ro/2015/08/las-fierbinti-continua-in-toamna-cu-sezonul-opt/#sthash.Se7dft85.dpuf